14.12.2011

Zefir’e Roma’dan Ödül...

Zefir, 19-27 Kasım 2011 tarihleri arasında Roma’da düzenlenen 17. MedFilm - Akdeniz Filmleri Festivali’nde PiuCulture Jürisi Ödülü’ne değer bulundu.
Bu ödülü Zefir ve festivalin büyük ödülünü de kazanan Io sono lì (Li and the Poet) filmleri arasında paylaştıran PiuCulture Jürisi, gerekçeli kararında “Başka şehir veya ülkelerde çalışmak durumunda kalan ebeveynlerinden uzakta büyüyen çocuklar gibi güncel ve fazla işlenmemiş bir konuyu ele alması; ayrılık acısı ve bunun ebeveyn-çocuk ilişkisi üzerine etkilerini anlamamıza yardımcı olması” nedeniyle filmi ödüle değer bulduğunu belirtti.
İlk kez geçen yıl 35. Toronto Film Festivali’nde seyirci karşısına çıkan Zefir  daha önce Rusya’da 7. Kazan Uluslararası Müslüman Film Festivali'nde “En İyi Görüntü” ödülü ile TÜRKSOY Özel Ödülü; Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde FIPRESCI, İstanbul Film Festivali’nde “En iyi Senaryo”, Selanik Film Festivali’nde “Sanatsal Başarı”, Kerala’da “En İyi İlk Film”, Abu Dhabi’de NETPAC ödüllerini kazanmış ve Time Out London’ın Rotterdam Film Festivali’nden seçtiği en iyi altı film arasında yer almıştı.

Hiç yorum yok: